Urządzenie do gotowania Cinder

Urządzenie do gotowania Cinder

Pisaliśmy nie tak dawno o czujnikach do gotowania Anova. Czy da się gotować jeszcze prościej?

Sous vide czyli gotowanie w niskiej temperaturze to metoda pozwalająca na osiągnięcie wyjątkowych efektów, ale wymaga garnka z wodą. Cinder – jeśli wierzyć zapewnieniom producenta – robi to samo, ale bez wody. Wystarczy włożyć do urządzenia to, co chcemy przygotować, np. jagnięcinę, po czym ustawić odpowiednią temperaturę i czas pracy przy pomocy pokrętła na urządzeniu lub przy pomocy dedykowanej aplikacji mobilnej. Oczywiście, jeśli wolisz przygotować warzywa, kurczaka czy rybę, Cinder da sobie radę i z tym zadaniem. Sous vide to tylko jeden z dostępnych programów.

 

Kiedy danie jest gotowe, aplikacja wysyła powiadomienie. Jeśli goście jeszcze nie przyszli, możesz wtedy włączyć podtrzymywanie temperatury. Przed samym podaniem możesz lekko podpiec stek czy filet – tego nie potrafi nawet najlepszy grill.

 

Cena: 500 dolarów, czyli około 1800 zł

 

Do zamówienia w przedsprzedaży.

 

http://cindercooks.com/

Kategoria Gadżety

Komentarze

Kochamy komentarze
Brak komentarzy / Możesz być pierwszy - Skomentuj!

Twoje dane będą bezpieczne! Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Również inne dane nie będą udostępniane osobom trzecim. Wymagane pola oznaczone jako *