Zdrowe jedzenie z czujnikiem

Zdrowe jedzenie z czujnikiem

Zdrowe jedzenie dla każdego z nas oznacza trochę co innego. Poza własnymi upodobaniami, są też alergie i różne formy nietolerancji na niektóre składniki. Po to powstał czujnik Nima.

Nietolerancja glutenu może być tylko drobną dolegliwością, ale alergia na gluten to dla wielu osób duży problem. Gotowanie w domu jest przyjemne, ale co zrobić w restauracji? Czy opcja gluten-free jest naprawdę bezpieczna? Czujnikowi Nima wystarczy odrobina potrawy, żeby ocenić jej skład pod kątem obecności glutenu. Jest w stanie wykryć nawet śladowe ilości tego składnika, dzięki czemu osoby cierpiące np. na celiakię mogą być bezpieczne. W przyszłości, producent planuje poszerzenie możliwości także o rozpoznawanie śladów orzechów i nabiału.

https://nimasensor.com/

Komentarze

Kochamy komentarze
Brak komentarzy / Możesz być pierwszy - Skomentuj!

Twoje dane będą bezpieczne! Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Również inne dane nie będą udostępniane osobom trzecim. Wymagane pola oznaczone jako *